10 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/11 αποφάσισε τα εξής:
  1. Καλεί τους συναδέλφους πληροφορικούς σε ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία της πιστοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων διάρκειας 72 ωρών. Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε την έντονη αντίθεση μας στα χαρακτηριστικά αυτού του προγράμματος το οποίο απέχει έτη φωτός από αυτό που χρόνια τώρα διεκδικούμε. Δηλαδή, ετήσια περιοδική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα και την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όλοι όσοι το επιθυμούν, όπως επίσης την καθιέρωση μόνιμων δομών εκπαίδευσης οι οποίες να καλύπτουν τις παραπάνω ανάγκες.
  2. Δεν δεχόμαστε και δεν νομιμοποιούμε καμιά διαδικασία πιστοποίησης:

    • που δε δίνει το δικαίωμα της συμμετοχής σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν,
    • που θεωρούμε το φορέα υλοποίησής της αναρμόδιο να την πραγματοποιεί (το ΕΑΙΤΥ να πιστοποιεί σε θέματα διδακτικής;!),
    • που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως ένα ακόμα μέσω διαίρεσής μας,
    • που δεν διευκρινίζει τι θα πιστοποιήσει και κυρίως για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί.

  3. Τη συλλογή υπογραφών σε ένα κείμενο που θα αναφέρεται στα εξής:


    • Στις αναθέσεις μαθημάτων με βάση το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου
    • Τον παραλογισμό του να είναι 12 μαθητές ανά καθηγητή σε όλα τα εργαστηρικά μαθήματα, ΕΚΤΟΣ της πληροφορικής που η ίδια εγκύκλιος ορίζει 17 μαθητές ανά καθηγητή
    • Στην παρανομία (αντισυνταγματικότητα) της εγκυκλίου που προβλέπει μείωση τριών(3) ωρών από το εβδομαδιαίο προβλεπόμενο ωράριο για όλους τους υπεύθυνους εργαστηρίων (πληροφορικής, φυσικών επιστημών κλπ) ΕΚΤΟΣ από τους υπεύθυνους εργαστηρίου πληροφορικής των ΣΕΚ!

  4. Την παραίτηση των συναδέλφων πληροφορικών από όλα τα καθήκοντα και τις υπευθυνότητες που έχουν σχέση με Η/Υ όπως π.χ. υπεύθυνος εργαστηρίου, «Επαφος», «Νέστορας», στατιστικά κλπ, ως ελάχιστη διαμαρτυρία στη στάση του ΥΠΕΠΘ, που αρνείται ως τώρα ακόμη και να μας δεχθεί σε συνάντηση, την ίδια στιγμή που (σωστά) προχωράει στην άρση της αδικίας για άλλους κλάδους π.χ. ΤΕ1. Επανακαθορίζουμε τη στάση μας σε νέα Γ.Σ. μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.


  5. Προτείνουμε σε όλες τις ενώσεις και τους συλλόγους των καθηγητών πληροφορικής τον ορισμό της Παρασκευής 28/11/08 ως ημέρα πανελλαδικής δράσης με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-πορείες στις 12:30 μ.μ σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα. Οι κινητοποιήσεις να καλυφθούν με τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από τις τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ. Αν η ημερομηνία αυτή δημιουργεί για κάποιες ενώσεις ανυπέρβλητα εμπόδια τις καλούμε σε ΑΜΕΣΗ επικοινωνία για καθορισμό νέας ημερομηνίας.
Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας
Φώτης Μπιχάκης          Άρης Ρέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: