04 Δεκεμβρίου 2008

Στάση εργασίας για τα προβλήματα των καθηγητών Πληροφορικής

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με απόφασή του καταγγέλλει την επιβαλλόμενη από το ΥΠΕΠΘ, υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών Πληροφορικής στο δημόσιο σχολείο και τη θεωρεί ως μια ακόμη απόδειξη στην επιχειρούμενη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικά. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των άλλων ΕΛΜΕ της χώρας και την ΟΛΜΕ και ζητάμε:
  1. Οι αναθέσεις μαθημάτων ΚΑΙ για τα μαθήματα τα σχετικά με την Πληροφορική να γίνονται με βάση το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου και μόνο.
  2. Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικού προς μαθητές (1:10) για όλα τα εργαστηριακά μαθήματα και κατάργηση της αδικαιολόγητης εξαίρεσης των εργαστηριακών μαθημάτων της Πληροφορικής, που σήμερα είναι δεκαεπτά (17) μαθητές ανά καθηγητή, ενώ σε όλα τα άλλα εργαστήρια είναι 1:12.
  3. Η μείωση του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων στα ΣΕΚ να προκύπτει με την αφαίρεση από το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία για κάθε εκπαιδευτικό, με βάση τα χρόνια υπηρεσίας του.
  4. Αναστολή της πρόσφατης απόφασης για τις αναθέσεις μαθημάτων και άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου του Υπ. Παιδείας με την Ομοσπονδία μας, ώστε να προκύψει νέα απόφαση, που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά.

Για την αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00 - 14:00) για την Παρασκευή 5/12 προκειμένου να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο.


Για το απερχόμενο Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Παντελής Γιακουμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: