23 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 25 Φλεβάρη

Την Τετάρτη 25 Φλεβάρη
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Η ζωή μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, με την εντεινόμενη ακρίβεια, καθώς και την οριακή πλέον κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπονόμευση ακόμα και της στοιχειώδους υγειονομικής μας περίθαλψης.
Τα ασφαλιστικά μας ταμεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Οι νέοι συνταξιούχοι περιμένουν για μήνες, ακόμη και χρόνια, την έκδοση έστω και αυτής της ισχνής σύνταξης.
Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον Ο.Π.Α.Δ. είναι πλέον όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου.
Και μέσα σ’ όλα αυτά, παραπέμπεται στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η υπόθεση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών στο Δημόσιο που ανατρέπει το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική σε επαγγελματική.
Ενώ εμείς πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή µας, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας τα βιβλιάρια μας είναι ήδη «ανενεργά»! Δεν έχουμε ασφάλιση!

Δε μπορούμε άλλο να βρισκόμαστε σε απραξία!

Απαιτούμε
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση των ταμείων μας. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Όχι στην επαγγελματική ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

Στη συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε
στις 11:30 στη Νομαρχία Ρεθύμνου

Αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που θα γίνει στην περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο μαζί με τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου στη συνέχεια να συζητήσουμε για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας και να προχωρήσουμε συντονισμένα στα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: