20 Ιουνίου 2009

Για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία

Θεωρούμε ότι η ΠΔΣ και η Ενισχυτική Διδασκαλία ως μέτρα αντισταθμιστικής μάθησης έχουν πολύ μεγάλη σημασία σε ένα νομό με αυξημένα ποσοστά σχολικής διαρροής όπως ο δικός μας. Επιπλέον, το κόστος που επιβαρύνει κάθε οικογένεια για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της διογκώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και γίνεται δυσβάσταχτο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ως εκ τούτου, θεωρούμε απαράδεκτη τη διακοπή των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας τα τελευταία χρόνια και τη συνεχιζόμενη απαξίωση της ΠΔΣ.
  1. Ζητάμε την άμεση επανέναρξη των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια.

  2. Θεωρώντας πως απαραίτητη προϋπόθεση για την μη απαξίωση της Π.Δ.Σ είναι η έγκαιρη έναρξη λειτουργίας της ώστε οι μαθητές που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν να αρχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους και να μην υποχρεούνται να καταφεύγουν στα φροντιστήρια, ζητάμε την έναρξη της λειτουργίας προγραμμάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στις αρχές του Σεπτέμβρη (το αργότερο με την έναρξη των μαθημάτων του σχολείου).

  3. Επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις στην πρόσθετη λειτουργεί στην ουσία σαν ένα μέσο προκειμένου να δημιουργούνται δίκτυα πελατειακών σχέσεων και να γίνονται οι συνάδελφοι όμηροι του εκάστοτε πολιτικού-πολιτευτή απαιτούμε οι προσλήψεις να γίνονται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Ως τέτοια μπορούν να θεωρηθούν τα κριτήρια για την πρόσληψη στο κανονικό σχολικό ωράριο.
    Προκειμένου να κατοχυρώνεται η διαφάνεια στη διαδικασία των προσλήψεων απαιτούμε την κατάρτιση πινάκων με τα μόρια που συγκεντρώνει ο κάθε συνάδελφος καθώς και τη δημοσιοποίηση αυτών των πινάκων ώστε να είναι άμεσα ελέγξιμοι από όλους.

  4. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους που απασχολούνται στην ΠΔΣ, την αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και την τακτική καταβολή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: