23 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 25 Φλεβάρη

Την Τετάρτη 25 Φλεβάρη
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Η ζωή μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, με την εντεινόμενη ακρίβεια, καθώς και την οριακή πλέον κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπονόμευση ακόμα και της στοιχειώδους υγειονομικής μας περίθαλψης.
Τα ασφαλιστικά μας ταμεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Οι νέοι συνταξιούχοι περιμένουν για μήνες, ακόμη και χρόνια, την έκδοση έστω και αυτής της ισχνής σύνταξης.
Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον Ο.Π.Α.Δ. είναι πλέον όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου.
Και μέσα σ’ όλα αυτά, παραπέμπεται στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η υπόθεση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών στο Δημόσιο που ανατρέπει το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική σε επαγγελματική.
Ενώ εμείς πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή µας, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας τα βιβλιάρια μας είναι ήδη «ανενεργά»! Δεν έχουμε ασφάλιση!

Δε μπορούμε άλλο να βρισκόμαστε σε απραξία!

Απαιτούμε
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση των ταμείων μας. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Όχι στην επαγγελματική ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

Στη συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε
στις 11:30 στη Νομαρχία Ρεθύμνου

Αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που θα γίνει στην περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο μαζί με τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου στη συνέχεια να συζητήσουμε για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας και να προχωρήσουμε συντονισμένα στα επόμενα βήματα.

17 Φεβρουαρίου 2009

Για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα: Κάλεσμα για συντονισμό και δράση

Κάλεσμα

Προς την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, όλες τις ΕΛΜΕ και τους διδασκαλικούς συλλόγους

Το τελευταίο διάστημα για άλλη μια φορά ο χώρος της εκπαίδευσης τραβάει την προσοχή της δημόσιας συζήτησης. Αυτή τη φορά η αφορμή είναι το εξεταστικό σύστημα και η επιλογή της κυβέρνησης να το ανοίξει και να καλέσει σε «διάλογο». Και ενώ αυτή η διαδικασία φαίνεται να τραβάει σε μάκρος και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί να κυριαρχούν της θέλησης για επίλυση των προβλημάτων, τα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών φαίνεται να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Έτσι η κυβέρνηση και το Υπουργείο προχωράνε ανενόχλητοι την πολιτική τους και εμείς απλά «συζητάμε» πάνω σε σειρά αιτημάτων, χωρίς ιεράρχηση, χωρίς σχέδιο.

Βασικός τομέας που προχωράνε ανενόχλητοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, είναι στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι γνωστό το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα ταμεία μας. Αδυναμία καταβολής εφάπαξ, μη καταβολή οφειλών για γιατρούς και φάρμακα. Και μέσα σ’ όλα αυτά, στα «ψιλά» πέρασε τον προηγούμενο μήνα η παραπομπή στις Βρυξέλλες, στο ΔΕΚ της υπόθεσης των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών στο Δημόσιο που ανατρέπει το χαρακτήρα της από κοινωνική σε επαγγελματική.

Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 25 Φλεβάρη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν «άλλη μια απεργία». Χρειάζεται προετοιμασία για την επιτυχία της και σχέδιο για μετά τις 25/02. Ο αγώνας για να μην πληρώσουμε εμείς την οικονομική κρίση απαιτεί επιμονή, σχέδιο, οργάνωση και τη μέγιστη ενότητα όλων των εργαζομένων. Συνεπώς μας προβληματίζει πολύ έντονα η στάση των ομοσπονδιών, που αντί να πάρουν πρωτοβουλίες για συντονισμό και κλιμάκωση, φαίνεται να επαναπαύονται πίσω από ένα «σεντόνι» αιτημάτων για πάσης φύσεως θέμα, χωρίς να ιεραρχούν τα επείγοντα ζητήματα που θίγουν τους εργαζόμενους και να οργανώνουν αντίστοιχους αγώνες.

Οι εκπαιδευτικοί, δε μπορούμε άλλο να βρισκόμαστε σε απραξία.

Συνάδελφοι: Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας τα βιβλιάρια μας είναι ήδη «ανενεργά»! Δεν έχουμε ασφάλιση! Τι περιμένουμε;

  • Άμεσα Γενικές Συνελεύσεις (η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει ορίσει για τις 18/02). Να κινηθούμε συντεταγμένα.
  • Κοινές συσκέψεις, περιοδείες με άλλους δημόσιους υπαλλήλους για την επιτυχία της απεργίας στις 25 Φλεβάρη.
  • Συντονισμός των ΕΛΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων. Να δουλέψουμε για την επιτυχία στις 25/02, να σχεδιάσουμε την παραπέρα κλιμάκωση. Συγκρότηση απεργιακών επιτροπών για την επιτυχία της απεργίας!
Να απαιτήσουμε τα αυτονόητα:

  • Μόνη λύση η κρατική επιχορήγηση των ταμείων μας. Αυτοί που τα έκλεψαν, είναι οι ίδιοι που βρίσκουν 28 δις για τις τράπεζες.
  • Όχι στην επαγγελματική ασφάλιση. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

15 Φεβρουαρίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ - Τετάρτη 18/2

Την Τετάρτη 18/2 στις 7 μ.μ. θα γίνει Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στην αίθουσα προβολών του Πειραματικού Λυκείου.
Το κύριο θέμα της συνέλευσης θα είναι τα προβλήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων και η δράση μας. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 25/2 με αιχμή το ασφαλιστικό των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στη συνέλευση θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για τη μορφή και την προετοιμασία των κινητοποιήσεών μας, για την απεργία στις 25/2 αλλά και για τα επόμενα βήματα.

Θα γίνει επίσης ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις για αλλαγή του συστήματος πρόσβασης.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

04 Φεβρουαρίου 2009

Συμπαράσταση στους Αγρότες της Κρήτης

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει το χτύπημα της αστυνομίας ενάντια στους αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά. Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ δείχνει ξανά τον αποκρουστικό και αληθινό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετωπίζει τις κοινωνικές διεκδικήσεις: την καταστολή.

Η απαγόρευση της διαδήλωσης των αγροτών της Κρήτης προς το Υπουργείο Αγροτική ανάπτυξης με πρόσχημα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στερείται κάθε σοβαρότητας και νομιμότητας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κοινωνική αγανάκτηση που η ίδια έσπειρε. Η βάρβαρη καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, γιατί η απαίτηση για δίκαιη αμοιβή του μόχθου του αγρότη ενάντια στα υπερκέρδη είναι αυτή που όχι μόνο μπορεί να υπερασπίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα του λαού της υπαίθρου, αλλά και να επιβάλλει τη μείωση των τιμών για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Ζητάμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.