18 Οκτωβρίου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ενάντια στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο

18-23 Οκτωβρίου 2010

Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική του μνημονίου, μετά την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, στοχοποιεί και την εκπαίδευση.

Η υπουργός παιδείας δήλωσε ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές είναι για την κυβέρνηση «η μάχη των μαχών». Όσοι και όσες υπερασπιστήκαμε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση το 2006-2007 και είμαστε αντίθετοι με τα αποικιοκρατικά μέτρα του μνημονίου, αποδεχόμεαστε την πρόκληση που μας απεύθηνε υπουργός και δηλώνουμε ότι θα απαντήσουμε με μαζικούς, συλλογικούς και δυναμικούς αγώνες.

Καλούμε όλη την κοινωνία να αντισταθεί και να ανατρέψει τις κυβερνητικές πολιτικές που αποδιαρθρώνουν τον κοινωνικό ιστό, θυσιάζοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και τα δημόσια αγαθά στο βωμό των επιχειρηματιών και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Εν’ όψει της συνόδου των πρυτάνεων (Ρέθυμνο 22-23 Οτωβρίου 2010) διοργανώνουμε εβδομάδα αντισυνόδου.

  • Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 συζητάμε στο Εργατικό Κέντρο για να συντονίσουμε τη δράση μας.
  • Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, διεκδικούμε τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων σε σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές με θέμα τα νέα μέτρα και την κλιμάκωση της διαμαρτυρίας μας.
  • Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 ξεκινάμε έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου πορεία στους δρόμους της πόλης και συμμετέχουμε στην ανοικτή Γενική Συνέλευση στην Πλατεία Μικρασιατών, μετά τη λήξη της πορείας, με θέμα την ανάλυση των νέων μέτρων και τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κινήματος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
  • Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στις 11:30 ξεκινάμε από το προαύλιο των ΑΤΕΙ στα Περιβόλια πανελλαδική πορεία προς το ξενοδοχείο Creta Palace όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων με την παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου.

Πρωτοβουλία για την αντισύνοδο στο Ρέθυμνο
Στη διοργάνωση συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: