28 Νοεμβρίου 2010

Ενωτική Αριστερή Συνεργασία: για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

“ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ”
Θ.Πάγκαλος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είθισται σε ένα κείμενο πολιτικό να περιγράφεται η σημερινή κατάσταση και να προτείνονται τρόποι αντίδρασης, εφόσον η κατάσταση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Αναρωτιόμαστε αν αυτό έχει νόημα πλέον. Έτσι κι αλλιώς, όπως τα παιδιά, που θα έλεγε ο Σαββόπουλος, τα ξέρουμε όλα.

Άνθρωποι του ενός μισθού, που προσπαθούσαμε χρόνια να χτίσουμε μια ζωή αξιοπρεπή, βλέπουμε να μας κλέβουν τις υλικές προϋποθέσεις και την «άυλη» αξιοπρέπειά μας για να «σώσουμε τη χώρα»•και οι «σωτήρες» που μας έφεραν εδώ λύκοι στα πρόβατα. Αν σε κάτι υστερούν είναι ότι είναι λιγότεροι, πολύ λιγότεροι, από εμάς.

Στον χρόνο που πέρασε το σωματείο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κινήθηκε πάνω στους άξονες της ενότητας και της δράσης. Στήριξε και οργάνωσε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο χώρο των εκπαιδευτικών, πάλεψε το στεγαστικό, «κυνήγησε» τα επιμέρους προβλήματα των σχολείων, συνεργάστηκε με τους συλλόγους γονέων, ανέπτυξε πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα. Έδρασε διεκδικητικά, αλλά δεν περιορίστηκε σε «αγωνιστικές κορώνες» παραμελώντας τα πρακτικά ζητήματα. Είναι ένα σωματείο που οι καθηγητές του νομού αισθάνονται ανελλιπώς την παρουσία του.

Το σωματείο μάς χρειάζεται όλους. Πιο μαζικά, πιο δυναμικά. Η Ενωτική Αριστερή Συνεργασία είναι το σχήμα της ενωμένης αριστεράς, της αριστεράς που ενώνεται και ενώνει πάνω σε συγκεκριμένες αρχές, που δεν περιχαρακώνεται αλλά και δεν παραχωρεί. Η στήριξη που εισπράττει από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αποδεικνύει ότι η Αριστερά δεν αποτελεί περιθωριακό φαινόμενο, όταν επιλέγει να μην περιθωριοποιηθεί η ίδια.

Το ζήτημα όμως σήμερα δεν είναι να μην περιθωριοποιηθεί η Αριστερά, αλλά να μην περιθωριοποιηθούμε όλοι εμείς. Να επιστρέψουμε τώρα στα σωματεία μας, να δραστηριοποιηθούμε, να πετάξουμε από πάνω μας την προβιά που μας έχουν φορέσει για να αισθανόμαστε αμνοί και ερίφια, οδεύοντα προς σφαγή. Οι τρόποι δράσης θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα από τις διαδικασίες του σωματείου με τις προτάσεις και τη συμμετοχή όλων μας. Είναι ο μόνος τρόπος να βάλουμε τέρμα σε μια πολιτική που μοιάζει βαρέλι χωρίς πάτο.

Για να μην αποτελεί άλλο ο τόπος μας ευτυχία για το μνημόνιο και τους μνημονεύοντες.

Η πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη μπορεί να είναι η πρώτη άμεση απάντησή μας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκλογές του σωματείου στις 30 Νοέμβρη και να στηρίξετε το σχήμα της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας.

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με την Ενωτική Αριστερή Συνεργασία
  1. Αδράμης Νίκος, 1ο ΕΠΑΛ
  2. Αντωνάκης Ζαχαρίας, Γυμνάσιο Συβρίτου
  3. Βασιλειάδης Παναγιώτης, Γυμνάσιο Ατσιποπούλου
  4. Γεωργιάδου Γιούλη, Μουσικό Γυμνάσιο
  5. Δαμανάκης Ανδρέας, Γυμνάσιο Συβρίτου
  6. Ιωαννίδης Ανδρέας, Λύκειο Περάματος
  7. Καλλέργης Μανόλης, Γυμνάσιο Ανωγείων
  8. Καρουζάκης Ευθύμης, 1ο ΕΠΑΛ
  9. Καρτερολιώτης Χρήστος, 3ο Λύκειο
  10. Μανιουδάκη Μαρία, Πειραματικό Λύκειο
  11. Μαρκαντώνης Ευθύμης, Γυμνάσιο Επισκοπής
  12. Μουντάκης Νίκος, 1ο Λύκειο
  13. Μπακαλάρου Χριστίνα, 3ο Λύκειο
  14. Μυστακίδου Αλεξάνδρα, Γυμνάσιο Πανόρμου
  15. Νικολάου Δέσποινα, Γυμνάσιο Ανωγείων
  16. Ντρέκη Δήμητρα, 1ο Λύκειο
  17. Οικονόμου Νίκος, 1ο ΕΠΑΛ
  18. Παγιαβλή Γιάννα, 2ο Λύκειο
  19. Πετσαγγουράκης, Βαγγέλης ΕΕΕΕΚ
  20. Σιγαλού Ελένη, 4ο Γυμνάσιο
  21. Σουρουλής Χρήστος, 3ο Λύκειο
  22. Φωτεινού Πηνελόπη, Λύκειο Σπηλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: