29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕΡ για τα πρόσφατα επεισόδια φασιστικής βίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τα πρόσφατα επεισόδια φασιστικής βίας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταδικάζει κατηγορηματικά τη φασιστική δράση συγκεκριμένων και γνωστών ομάδων η οποία έχει ενταθεί στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα και κλιμακώθηκε με τα πρόσφατα περιστατικά ακραίας βίας σε σχολικούς χώρους.

Τα πρόσφατα γεγονότα αποτελούν συνέχεια συστηματικής δράσης φασιστικής ομάδας με χαρακτηριστικά συμμορίας και δεν είναι πρωτοφανή στην πόλη μας. Τα φαινόμενα όμως αυτά εντείνονται και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, της όξυνσης των κοινωνικών αποκλεισμών και της κατάρρευσης των αξιών του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Η απροθυμία της πολιτείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενισχύει την περαιτέρω αποθράσυνση αυτών των ομάδων.

  • Καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν φτάσουμε να θρηνήσουμε θύματα στα σχολεία.
  • Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους των καθηγητών να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, με πρωτοβουλίες σε παιδαγωγικό επίπεδο, για την καλλιέργεια των αξιών της ισότητας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.
  • Επιλέγουμε το δρόμο της ενότητας, της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και του κοινού αγώνα και όχι της αλληλοεξόντωσης και της στοχοποίησης των πιο αδύναμων. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία να δώσουμε ενωμένοι αυτό τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: