17 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία για την προσαγωγή μαθητών του Μουσικού Σχολείου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαμαρτυρία για την προσαγωγή μαθητών του Μουσικού Σχολείου
 
Το σημερινό γεγονός της προσαγωγής και εξακρίβωσης στοιχείων 2 μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας είναι ένα ακόμα επεισόδιο κλιμάκωσης της τρομοκρατικής πολιτικής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια. Παρόλο που τελικά οι αστυνομικές αρχές λογοδότησαν και ζήτησαν συγγνώμη από τους μαθητές, τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου χάρη στην άμεση και συλλογική τους αντίδραση, το μήνυμα από τις κρατικές αρχές στάλθηκε: Όποιος τολμάει να διαταράσσει τη νεκρική σιγή που επιθυμεί η κυβέρνηση, θα βρίσκεται υπόλογος.
Οι εν λόγω μαθητές προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, αφού τα όργανα της τάξης τους έβγαλαν με δόλιο τρόπο από το σχολείο τους και κατόπιν τους ζήτησαν τα στοιχεία. Οι μαθητές έκαναν το έγκλημα να μη φέρουν ταυτότητες και οι αστυνομικοί, με αυτή την πρόφαση τους μετέφεραν στο τμήμα.
Επισημαίνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές από αντιπροσώπους μιας κρατικής υπηρεσίας, εκτός από κατάφορα άδικες, αναίτιες και στα όρια της νομιμότητας, είναι άκρως αντιπαιδαγωγικές και βαθιά τραυματικές εμπειρίες για έναν ανήλικο.
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός, κυρίως όμως τη σκοπιμότητα της τρομοκράτησης των μαθητών και όλων των αγωνιζόμενων πολιτών που αυτό υπηρετεί. Στους επερχόμενους αγώνες ενάντια στην οριστική κατεδάφιση της κοινωνίας και της χώρας, η τρόικα της κυβέρνησης και η τρόικα των τοκογλύφων θα βρουν τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς ενωμένους απέναντί τους, στο πλευρό όλων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: